28. apríla 2017

Maďarský prezident János Áder: Teším sa na nové príležitosti spolupráce s NAPS

image

Prezident Maďarska, Jeho Excelencia pán János Áder, zaslal zakladateľovi NAPS Petrovi Solejovi osobný list, prostredníctvom ktorého mu poďakoval za blahoželanie k jeho opätovnému zvoleniu za prvého muža nášho 10-miliónového južného suseda. Pán prezident v liste píše:

„Ďakujem Vám veľmi pekne za Váš milý list zaslaný pri príležitosti môjho znovuzvolenia za prezidenta republiky Maďarsko. Je pre mňa veľkou cťou nadobudnúť dôveru maďarského parlamentu. Je to taktiež veľká zodpovednosť, keďže vykonávame naše povinnosti v období, kedy medzinárodné spoločenstvo potrebuje hľadať spoločné odpovede na mnohé výzvy.

Očakávam najbližšie roky ako obdobie, kedy budeme participovať na debatách, výsledky ktorých významne ovplyvnia Európu, v ktorej budú žiť naše deti a vnúčatá. Som presvedčený, že v tomto procese je kľúčovo dôležité udržiavať a zachovávať spoločné dedičstvo Stredoeurópskych národov a ukázať naším obyvateľom hodnoty, ktoré odolali skúške času.

Teším sa na nové príležitosti spolupráce s Inštitútom NAPS a využívam dnešnú príležitosť, aby som Vám zaželal pevné zdravie a úspech vo všetkých Vašich aktivitách. János Áder, v. r.“

image

Archív správ