29. novembra 2023

Inštitút NAPS začal jubilejný rok u Ekumenického patriarchu

image

Členovia Rady Inštitútu NAPS, manželia Peter a Lenka Solejovci, navštívili v tomto týždni Ekumenický patriarchát v Istanbule, ktorý je sídlom duchovného lídra 270 miliónov pravoslávnych kresťanov na celom svete. „S veľkou vďačnosťou sme prijali pozvanie Jeho Svätosti Ekumenického patriarchu Bartolomeja I. Konštantinopolského na slávenie vešpier sviatku sv. Ondreja Apoštola, ako aj na ďalšie podujatia pri príležitosti trónneho sviatku Ekumenického patriarchátu,“ povedal pre médiá zakladateľ a riaditeľ Inštitútu NAPS Peter Solej. „Úprimne si vážime, že nám Jeho Svätosť udelila aj osobitnú audienciu, počas ktorej sme sa rozprávali o aktuálnom dianí na Slovensku, ale aj o nadchádzajúcom 20. výročí od založenia Inštitútu NAPS. Spoločne s Lenkou sme sa veľmi potešili, že patriarcha prijal do daru ručne písanú, striebrenú a zlátenú ikonu divotvorcu týchto čias, sv. Šarbela aj s relikvou jeho oleja, ktorá je najnovším produktom z nášho e-shopu www.nebonazemi.sk ,“ doplnil Solej. V tomto týždni sa predstavitelia NAPS stretli s Ekumenickým patriarchom už ôsmykrát.

image

Počas návštevy Turecka sa hostia zo Slovenska stretli aj s kardinálom Kurtom Kochom, prefektom vatikánskeho Dikastéria pre jednotu Kresťanov, ktorý vykonal svoju historicky prvú návštevu Slovenska v roku 2017 práve na pozvanie Inštitútu NAPS.

V predvečer trónneho sviatku usporiadal Ekumenický patriarchát aj koncert svetoznámeho husľového Duo Violins a recepciu podávanú v kultúrnom centre patriarchátu v Istanbule.

image

Archív správ