9. septembra 2021

Predstavitelia NAPS si uctili obete holokaustu v historickej synagóge v Šaštíne

image

Členovia Rady NAPS, manželia Peter a Lenka Solejovci, sa vo štvrtok 9. septembra 2021 zúčastnili podujatia „Nezabudnutí susedia,“ ktoré bolo súčasťou celoslovenskej spomienkovej tryzny s čítaním mien obetí holokaustu.

Pietna spomienka sa konala v priestoroch historickej strážskej synagógy, ktorá sa nachádza len niekoľko metrov od Národnej svätyne, Baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Obete holokaustu si uctili viaceré osobnosti spoločenského a cirkevného života spoločne so zahraničnými diplomatmi akreditovanými v našej krajine. Významným momentom spomienkovej slávnosti bolo aj svedectvo pána profesora Pavla Traubnera, čestného predsedu Ústredného zväzu židovských náboženských obcí na Slovensku, preživšieho holokaust.

image

Členovia Rady NAPS sa po skončení spomienkovej slávnosti stretli aj s mimoriadnymi a splnomocnenými veľvyslankyňami USA a Nemecka na Slovensku, J. E. pani Bridget A. Brink a J. E. pani Barbarou Wolf. Solejovci diskutovali so zahraničnými diplomatkami o viacerých aktuálnych spoločenských témach, ako aj o práci a plánoch Inštitútu NAPS.

image

Archív správ